Alegerea gradinitei

Alegerea gradinitei reprezinta adesea o optiune dificila pentru parintii care se afla la inceput de drum sau sunt la o prima experienta de acest gen. Dilemele sunt numeroase: aproape de casa sau aproape de serviciu? La gradinita sau cu bona? Gradinita de stat sau gradinita particulara?

Toate aceste intrebari sunt firesti si necesare in optiunea ce urmeaza a fi facuta. Orice aspect merita analizat si bine cantarit pentru ca alegerea sa fie facuta cu grija, intrucat micutul se afla la varsta la care are nevoie de cele mai bune conditii care sa ii permita sa se dezvolte, sa vorbeasca, sa socializeze, sa comunice, sa asculte, sa imparta si sa invete. Mediul care va favoriza aceste lucruri este extrem de important, iar colectivitatea, precum si cadrele specializate, sunt cu siguranta factori definitorii in dezvoltarea cat mai armonioasa a micutilor dumneavoastra.

Un alt aspect extrem de important este acela al continuarii activitatilor desfasurate in cadrul gradinitei si in mijlocul familiei. Continuitatea si consecventa au un rol definitoriu la aceasta varsta. Este dorit, recomandat si necesar ca parintii sa se implice activ in activitătile copilului si sa ii acorde atentia si timpul necesar in fiecare zi.

Recomandam cu tarie integrarea copiilor intr-un colectiv dinamic dirijat de o echipa tanara, deschisa la nou, informata si bine-pregatita care ofera toate premisele unei dezvoltari frumoase si armonioase din punct de vedere educational, emotional si social pentru micutii dumneavoastra.